2014. március 24., hétfő

Bögrés fahéjas sütemény

Bögrés fahéjas sütemény

Imádom a bögrés sütiket, legalábbis elkészíteni. amikor valamelyik gyerek hirtelen megkíván egy adag sütit, ezek mindig jókor jönnek!
http://cookinupnorth.blogspot.hu/2011/07/cinnamon-roll-cake.html

Hozzávalók:

Tésztához:

3 bögre liszt,
¼ tk só,
1 bögre cukor,
4 tk sütőpor,
1 ½ bögre tej,
2 tojás,
2 teáskanál vanília aroma,
½ bögre olvasztott vaj.

Töltelékhez:

1 bögre puha vaj,
1 bögre barna cukor,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál fahéj.

Mázhoz:

2 bögre porcukor,
5 evőkanál tej,
1 teáskanál vanília aroma.

Elkészítés:

A tésztához mindent összekeverünk  a legvégén adjuk hozzá lassan az olvasztott vajat. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat, majd a tészta tetejére öntjük nagyjából egyenletesen, és egy kés segítségével belekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 28-32 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A mázat kikeverjük és amíg még meleg a sütink, ráöntjük. Ha megszilárdult a máz, máris fogyaszthatjuk!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése