2013. szeptember 30., hétfő

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

Nagyon rég óta szerettem volna valamilyen "csigát" sütni és ez nem tűnt túl bonyolultnak: http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-tekercs-d0rka-konyhajabol#comment-234705

Hozzávalók:

Tésztához:

5 dkg porcukor,
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 db tojás,
6 dkg mangalica zsír,
2 dl tej.

Töltelékhez:

10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 evőkanál fahéj.

Öntözéshez:

2 dl tej,
5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A tepsit kikenjünk vajjal, majd hozzálátunk a sütemény elkészítéséhez. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk egy csipet sóval, 5 dkg porcukorral. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy rétestészta keménységű legyen. Fél óra pihentetés után jó vékonyra kinyújtjuk. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük a tésztát, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, felállítva 1-1 cm távolságra a a tepsibe rakosgatjuk. A tepsiben kelni hagyjuk addig, amíg a darabok összeérnek, aztán sütjük. A tejből, cukorból, vaníliás cukorból öntetet keverünk, és mikor a tészta már sárgulni kezd, megöntözzük vele. 5-10 percig, míg el nem kezd jobban megpirulni, tovább sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése