2013. szeptember 28., szombat

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Mindenki másképp csinálja.
Régebben úgy készítettem, hogy külön megfőztem a krumpli, külön a tésztát és a végén összekevertem. Finom úgy is, de így sokkal egyszerűbb.

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
őrölt kömény,
só,
bors,
étolaj,
kockatészta (vagy ki milyet szeret).

Elkészítés:

Az étolajon megdinszteljük a kis darabokra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felöntjük vízzel. Beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a sót és az őrölt köményt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 10-12 percig főzzük. Utána beletesszük a tésztát és további 10 perc alatt készre főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése