2013. szeptember 16., hétfő

Fapados Bereniké sütemény

Fapados Bereniké sütemény

A süteményt meglátni és megszeretni a Kifőztük oldalán egy pillanat műve volt! http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/berenike-suetemenye

Csak én az egyszerűbb, fapados megoldást választottam, vaj helyett margarin, darált mandula helyett dió és gesztenye lekvár helyett sárgabarack. Ezek voltak itthon illetve az ízlésünk diktálta ezt a változatot, de elképesztően finom lett a végeredmény így is!

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé,
10 dkg margarin,
20 dkg darált dió (mandula, mogyoró, ki mit szeret),
4 tojás,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál rum(aroma),
1 tasak sütőpor.

A tetejére:

baracklekvár,
20 dkg csokoládé.

Elkészítés:

A tésztához a csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és félretesszük hűlni. A tojásokat fehéredésig verjük a cukorral. Hozzáadjuk a már nem forró csokoládét, valamint a rumot, és még 1-2 percig keverjük. A krémbe forgatjuk a sütőporral elkevert diót. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt süteményt vastagon megkenjük a gesztenyelekvárral, majd rácsorgatjuk az olvasztott csokoládét.














2 megjegyzés:

  1. Nekem bizony ez a "fapados" változat nagyon bejönne. Megfogom csinálni, köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gizikém és nem fogsz csalódni benne, mert a fiúknak nagyon ízlett!!!!

    VálaszTörlés