Limara receptjét látva nem sokat gondolkodtam. Annyit változtattam csak, hogy nem gluténmentes, hanem sima liszt. Nagyon szuper!!!!!
Hozzávalók:
3 nagyobb tojás (vagy 4 kisebb),
15 dkg kristálycukor,
9 dkg vaj (vagy Liga margarin vagy kókuszzsír),
5 jó nagy evőkanál sűrű, házi szilvalekvár,
1 teáskanál vanília kivonat,
10 dkg őrölt dió,
5 dkg liszt,
5 dkg keményítő,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja.
A tetejére:
20 dkg csokoládé,
2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Az egész tojásokat és a cukrot kissé kihabosítom, hozzáadom a lekvárt és
a puha zsiradékot. Most margarint használtam. Ezután jön a vanília
kivonat és a citromhéj.
A lisztet, a keményítőt, a diót, a sütőport, és a szódabikarbónát jól elkeverem és a nedves anyagokhoz keverem.
Sütőpapírral kibélelek egy kb. 27 cm x 27 cm-es formát, belesimítom a
masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 30- 35 percig sütöm.
A papír segítségével kiemelem egy rácsra és hagyom hűlni.
A csokoládét és az olajat gőz fölött összeolvasztom és a sütemény tetejére simítom.
Hűvös helyre teszem, hogy a csoki megdermedjen, majd hosszúkás szeletekre vágva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése