2013. március 29., péntek

Töltött piros tojás

Töltött piros tojás

Hozzávalók: Főtt tojás,
                    maradék céklalé.
                   A krémhez a sárgája, mustár, tejföl, őrölt bors és currypor.

Megmaradt az üveges cékla leve, amit alapesetben kiöntök, de Húsvét előtt gondoltam kipróbálom a tojásfestés eme módját.
A tojás megfőztem, majd beletettem a cékla üvegébe. Visszacsavartam a tetejét és 1 napra a hűtőbe került.
Másnap nagyon könnyű volt megpucolni, mert az ecet felpuhította a tojás héját. Félbevágtam és betöltöttem. A tojás sárgáját villával összetörtem, mustárt, tejfölt, őrölt borsot és curryport tettem bele, majd egy zacskó segítségével visszatöltöttem a félbevágott tojásfehérjékbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése