Kókuszos kinder pingvin szelet
A mai recept:
Megcsináltam a tésztát, bár én egy régebbi rossz tapasztalat miatt nem teszek bele sót és megsütöttem. Nagyon lapos lett és még félbe is kellett vágni. Utána megtöltöttem a krémmel, amit kicsit fura volt összefőzni és betettem a hűtőbe pár percre. Majd jött az olvasztott csoki és vissza a hűtő.
Amikor elkészült és felvágtuk derült ki, hogy tökéletes a tészta vastagsága, mert ha megemelkedett volna, mint egy piskóta, akkor nem lehet normálisan enni. A kekecebb gyerekem annyit fűzött hozzá, hogy reméli könnyű elkészíteni, mert ilyet még sokat fogok gyártani!
Tökéletes recept, könnyű elkészítés, nem bonyolult hozzávalók!
Hozzávalók:
A tésztához:
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
15 dkg finomliszt,
fél tasak sütőpor,
3 evőkanál cukrozatlan (holland) kakaópor,
2 evőkanál olvasztott vaj,
12 dkg kristálycukor,
csipet só,
2 evőkanál víz.
A krémhez:
1 tubus sűrített tej (150 g),
2 dl habtejszín,
10 dkg kókuszreszelék,
1 evőkanál zselatin.
A tetejére:
1 tábla tortabevonó,
2 evőkanál napraforgó olaj,
kevés kókuszreszelék.
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 evőkanál vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá felvert fehérjét. Az így kapott masszát a tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 evőkanál vízben felmelegítjük (de nem forraljuk!). A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet, a tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval – melyhez adunk kb. 2 evőkanál olajat -vonjuk be, és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése