2018. március 1., csütörtök

Fánk sütőben sütve

Fánk sütőben sütve

Sokkal kényelmesebb, mint az olajban sütés és az íze is szuper. Sok recept van, én ez alapján készítettem.

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
5 dkg margarin,
7 dkg cukor,
3 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
3 dl tej,
csipet só,
ízlés szerint töltelék.

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A legjobb, ha a tojás és a margarin szobahőmérsékletű. A liszthez adunk minden hozzávalót, és jól kidagasztjuk, ha kell még lisztezzük. Majd nagyjából egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Kicsit átgyúrjuk, kb.2cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, közepükbe kis mélyedéseket készítünk. Ezt én kis pohárral oldottam meg. A mélyedésekbe tetszőleges lekvárt teszünk.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra, addig a tepsiben hagyjuk még kelni a fánkokat, majd kb. 20perc alatt megsütjük őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése