A gyümölcsös zabkását nagyon megszerettem, így kipróbáltam egy új változatot, a banános-kakaóst.
Ezt inkább az édesszájúaknak ajánlom, nekem a gyümölcsös jobban bejött :-)
1 egységnyi zabpehely,
1 egységnyi tej,
1 egységnyi víz,
valamilyen édesítőszer (cukor, agaveszirup, rizsszirup stb.) ízlés szerint,
1 banán villával összetörve,
1 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük és főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a zabpelyhet, összekeverjük a tejjel és a vízzel, majd felforraljuk és pár percig főzzük. A főzési idő vége felé mehet bele a kakaópor.
Amint kész, belekeverjük az édesítőt és már ehetjük is.
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük és főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a zabpelyhet, összekeverjük a tejjel és a vízzel, majd felforraljuk és pár percig főzzük. A főzési idő vége felé mehet bele a kakaópor.
Amint kész, belekeverjük az édesítőt és már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése