Konyhamánia Edit módra receptje lett újra/átgondolva. Nem mondom, hogy össze lehet dobni, de nagyon finom. Még a finnyásabbjának is nagyon ízlett!!!!
Hozzávalók:
1 csomag kész réteslap (200 g),
50 dkg túró,
175 g. tejföl,
1 csomag vaníliás pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 db tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg porcukor,
30 dkg málna ( vagy eper, barack, áfonya stb.),
15 dkg olvasztott vaj,
1-2 evőkanál zsemlemorzsa.
A torta kenéséhez:
2 evőkanál tejföl,
1 teáskanál cukor.,
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A gyümölcs kivételével a többi hozzávalókat összekeverjük,majd könnyedén hozzákeverjük a feldarabolt málnát és beleforgatjuk a tojáshabot.
A 26 cm -es torta formát vajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibélelünk. 2 db réteslapot kiterítünk, olvasztott vajjal lekenjük, a formát kibéleljük vele úgy, hogy a szélein túl lógjon, ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.
Az alsó réteslapra a formában zsemlemorzsát szórunk, 1 /3 tölteléket rátesszük, majd a réteslapból szabunk kör alakot, 1-1 darabot olvasztott vajjal kenjük és a töltelékre helyezzük. Ezt addig folytatjuk,míg el nem fogy. A túl lógó részeket ráhajtjuk,a leesett réteslap darabkákat is rátesszük.
A tejfölt a cukorral összekeverjük és a torta tetején egyenletesen rákenjük.
200 fokra melegített sütőbe 40 percet sütjük.
Közben fóliával lefedjük,hogy a teteje meg ne égjen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése