Sztracsatella sütés nélkül Vass Lászlóné konyhájából
https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/timeline
https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/timeline
2 sor babapiskóta,
1 sor csokimázas keksz.
A krémhez:
1 liter tej,
2 dl búzadara,
2 dl cukor (lehet kicsit kevesebb is,ki milyen édesen szereti),
2 vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
2 db tojásfehérje kemény habja,
pici só,
12 dkg margarin,
3 dl tejszínhab keményre felverve,
10 dkg étcsokoládé (fele a krémbe,a másik fele a süti,a tejszín tetejére).
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát,a cukrokkal,tojássárgákkal,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzá tesszük a többi tejet is felfőzzük,hozzá keverjük a tojásfehérjehabot is. A tűzről levesszük. Még melegen bele keverjük a vajat és az 5 dkg reszelt csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése