Pizza
Igazából a pizzánál a feltét lényegtelen, erősen csak attól függ, hogy mi van itthon, illetve azok közül mit szeretünk. Többféle tésztát kipróbáltan, de a gyerekeimnek ez ízlett legjobban.
http://www.nosalty.hu/recept/chilis-babos-szalamis-pizza
A feltét teljesen más volt, viszont minden alkalommal más és más!
A tésztához:
50 dkg liszt.,
20 g élesztő,
3 evőkanál olívaolaj,
2,5 dl langyos víz,
1 teáskanál cukor,
só.
A paradicsomszószhoz:
25 dkg sűrített paradicsom,
1 dl víz,
1 közepes fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
só, bors, cukor,
oregánó, bazsalikom, kakukkfű.
Elkészítés:
A tésztát elkészítjük. Beleöntjük a lisztbe az olívaolajat,
beleszórjuk a sót (kb. 1 csapott evőkanál), cukrot (kb. 1 evőkanál). Felfuttatjuk
az élesztőt a langyos, cukros vízben. Amikor felfutott, ezt is
hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk tészta állagúra, majd kb. 50-60 percet meleg helyen kelni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát
megpucoljuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Ugyanígy a fokhagymákat is.
Együtt kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a sűrített
paradicsomot. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon,
majd fűszerezzük. Először sóval, cukorral, majd jöhet a fekete bors,
oregánó, bazsalikom ízlés szerint.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Olajozott
tepsibe vagy pizzaformába belefektetjük.
A tésztát, amíg nincs rajta
feltét, megszórjuk füstölt reszelt sajttal (így még finomabb, hogy
ráolvad a tésztára), majd ráöntjük a paradicsomszószt is. Jöhet a kukorica, majd ismét a reszelt sajt vegyesen
(trappista-füstölt). A tetejére szórtan elhelyezzük a szalámikat.
A tetejére szórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése