2013. június 14., péntek

Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

Hivatalosan gesztenyeszív, de sokadik próbálkozásra sem sikerül a szívforma.

Hozzávalók: 

25 dkg gesztenyemassza,
8 dkg vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
3-4 evőkanál darált keksz,
1 teáskanál rum(aroma),
20 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:

A gesztenyemasszát kiengedjük, majd a csokoládé kivételével az összes többi hozzávalóval együtt egynemű masszává keverjük. Hűtőbe tesszük 10-15 percre pihenni. A hideg masszánkból golyókat formázunk, majd egy tálra téve visszatesszük  a hűtőbe (10 perc). A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött és ebbe mártogatjuk a golyókat. Alufóliára téve hagyjuk megszáradni.
Aki kevésbé szereti a csokis mártogatást, csokireszelékbe is forgathatják.
Az ügyesebbek vagyis az emberiség rajtam kívüli része a golyókból szívformát készíthet, de én feladtam :-)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése