Fokhagymás krémes szószban sült húsgombócok
A Pinteresten láttam meg a
receptet és azonnal tudtam, hogy ezt ki fogom próbálni!
Hozzávalók:
A gombócokhoz:50 dkg darált csirkemell,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 fej vöröshagyma,
1 db tojás,
1 teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
csipet szerecsendió,
ízlés szerint bors.
A mártáshoz:3 dl tejszín,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A darált húst rakjuk egy tálba, keverjük hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Nedves kézzel formázzunk belőle kisebb gombócokat. Hevítsünk kevés olajat, rakjuk bele a golyókat, és süssük elő 5 perc alatt. Közben forgassuk meg. A mártáshoz keverjük simára a tejszínt, a lisztet, majd rakjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a csokor petrezselymet. Tegyük a gombócokat egy tepsibe, majd öntsük le a szósszal. 180 C fokos sütőben 20 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése