Hozzávalók:
1 nagy fej fokhagyma,
1 nagy vöröshagyma,
1 dl fehérbor vagy pezsgő,
1/2 l húsleves alaplé,
2 dl főzőtejszín,
só,
2 dl főzőtejszín,
só,
bors,
olaj,
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt.
A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg, és késes aprítóban nem túl kicsire vágjuk fel. Én szeretem ha kissé darabos, érezni a fokhagymákat.
Kevés olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel a húsleves alaplével, majd ízesítsük sóval, borssal. Ezután hozzáöntjük a bort is. Összeforraljuk.
Öntsük egy kisebb keverőedénybe a tejszínt, majd keverjük el benne a lisztet. Lehet hőkiegyenlítést is a forró levessel, de anélkül is jó. Öntsük a tejszínes keveréket leveshez, majd forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt.
Elkészítés:
Kevés olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel a húsleves alaplével, majd ízesítsük sóval, borssal. Ezután hozzáöntjük a bort is. Összeforraljuk.
Öntsük egy kisebb keverőedénybe a tejszínt, majd keverjük el benne a lisztet. Lehet hőkiegyenlítést is a forró levessel, de anélkül is jó. Öntsük a tejszínes keveréket leveshez, majd forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
Lehet hozzáadni pirítóst vagy krutont.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése