2019. december 27., péntek

Linzer

Linzer

A szokásos linzer recepet egy kicsit átalakítva, hogy diétásabb legyen.

Hozzávalók:

38 dkg teljeskiőrlésű liszt,
25 dkg vaj vagy margarin, 
10 dkg porcukor vagy 3 dkg eritrit ledarálva, 
1 csomag vaníliás cukor, 
2 tojássárgája, 
1 csomag sütőpor,
ízlés szerint reszelt citromhéj; 
az összeragasztáshoz: (cukormentes) lekvár.

Elkészítés:

A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgájájat, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik a kezünkről (ekkor lesz jól kidolgozott a tészta).

Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, hogy egy órát pihenjen a tészta (ez nagyon fontos!), majd lisztezett deszkán kinyújtjuk – kb. 3-4 mm vastagra.

Tetszés szerinti süteményformákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor omlós helyett kőkemény lesz.

Amikor kihűlt, két-két darabonként tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése