Hozzávalók:
1 bögre olaj,
2 bögre kristálycukor vagy 1/2 bögre eritrit,
2 csomag vaníliacukor,
4 db tojássárga,
2 bögre natúr joghurt,
2 bögre rétesliszt (az egyik lehet teljeskiőrlésű liszt),
2 bögre darált mák,
1 csomag sütőpor.
Öntet:
150 gétcsokoládé
2 evőkanál kanálolaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tálba tesszük és egész egyszerűen alaposan eldolgozzuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg (a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk).
A tojásfehérjét nem használjuk fel, de a hűtőben pár napig eláll és más süteményt készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése