2017. október 6., péntek

Áfonyás túrós batyu felfújt

Áfonyás túrós batyu felfújt

Imádjuk az áfonyát és a túrós batyut, így nem volt kérdés, kipróbáljuk ezt a receptet.

Hozzávalók:

3 túrós batyu,
3 tojás,
2 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
30 + 20 g vaj,
1 citrom,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
150 ml tej,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál mazsola,
150 g áfonya,
5 evőkanál áfonyalekvár.

Elkészítés:

A friss túrós batyukat közepes darabokra vágjuk. A szétválasztott tojások fehérjéből, a cukor felével laza habot verünk. A sárgájához adjuk a cukor másik felét és 30 g lágy vajat, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a fehérjéből vert habot. Ezt az egészet összekeverjük az előkészített batyukkal, majd picit várjunk hogy megszívja magát az édes krémmel. A kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a masszát, a közepére kanalazzuk az áfonyalekvárt és megszórjuk friss áfonyával. 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése