2017. szeptember 13., szerda

Csokoládés-túrós desszert szelet

Csokoládés-túrós desszert szelet

Nagy sikere van a túrós sütiknek, ilyet kerestem.

Hozzávalók:

A piskótához:
4 tojás,
7,5 dkg porcukor,
1 dkg kakaópor,
1 evőkanál étolaj,
7,5 dkg rétesliszt,
1/4 teáskanál szódabikarbóna.

A túrókrémhez:
25 dkg vaj (lehet egy kicsit kevesebb is!),
12,5 dkg porcukor,
1/2 kg túró.

A tetejére:
15 dkg főzőcsokoládé,
7,5 dkg vaj,
1 teáskanál étolaj.

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük. A sárgájához hozzákeverjük a kakaót és olajat. A lisztbe a szódabikarbónát (vagy sütőport) belekeverünk és fokozatosan a kakaós masszához keverjük. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot. A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát és 10 percig 180°C fokon sütjük. A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a túrót, majd simára keverjük. A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük. A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat. A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése