Megfogott a recept: http://www.maimoni.hu/2013/01/snickers-szelet-mogyoros-vajkaramellas.html
Bár az íze minket nem emlékeztetett a Snickersre, de a fiaim szerették! Sajnos nem használhattam mogyorót, de a dió is jó választásnak tűnt.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt,
12,5 dkg vaj,
1 tojás.
A töltelékhez:
10 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
15 dkg cukor,
15 dkg sós mogyoró kicsit aprítva, nem is aprítva, csak összenyomkodva annyira, hogy az egész szemek kettéváljanak.
A tetejére a ganache-hoz:
2 dl tejszín,
20 dkg étcsokoládé.
A lisztet egy tálba
öntjük, beledobjuk a hideg vajat kis kockákra vágva,és a két tenyerünk
között addig morzsoljuk össze a liszttel, amíg nagyjából egynemű nem
lesz (nem maradnak benne vajdarabok). Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk a
tésztát, és a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva úgy 20 percre.
Utána kinyújtjuk, 26 cm-s piteformába tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a vajat, a
tejszínt és a cukrot felforraljuk, gyöngyöztetjük addig, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Hozzákeverjük a mogyorót.
Kicsit hűlni
hagyjuk, majd szétterítjük a tésztán.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése