Nem csak vegáknak ajánlom, mert nagyon-nagyon finom. Meglepő módon nem a zöldborsó íz érződik rajta legfőképp, hanem talán a sajt. De sokszor lesz ez még nálunk, csak egy kis türelmet kell hozzá még tanulnom :-)
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/2013/05/zoldborso-golobisok-barnarizzsel.html
Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó,
- 2 nagyobb vöröshagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 bögre őrölt zabpehely,
- 15 dkg félkemény sajt lereszelve,
- 1 tojás,
- só,
- őrölt bors,
- zsemlemorzsa,
- olaj.
A hagymát finomra aprítjuk. Közben vizet
forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult,
leszűrjük és hozzáadjuk a hagymát. Aprítógéppel vagy rúdmixerrel összezúzzuk (persze, egy egyszerű krumplinyomó
is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes
kézzel golyókat formálunk,
beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd
papírtörlőre szedjük.
Bármilyen körettel, de önmagában is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése