2013. május 26., vasárnap

Sajtos zöldborsó-golyók

Sajtos zöldborsó-golyók

Nem csak vegáknak ajánlom, mert nagyon-nagyon finom. Meglepő módon nem a zöldborsó íz érződik rajta legfőképp, hanem talán a sajt. De sokszor lesz ez még nálunk, csak egy kis türelmet kell hozzá még tanulnom :-)
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/2013/05/zoldborso-golobisok-barnarizzsel.html

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldborsó,
  • 2 nagyobb vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 bögre őrölt zabpehely,
  • 15 dkg félkemény sajt lereszelve,
  • 1 tojás,
  • só,
  • őrölt bors,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj.
A hagymát finomra aprítjuk. Közben  vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük és hozzáadjuk a hagymát. Aprítógéppel vagy rúdmixerrel összezúzzuk (persze, egy egyszerű krumplinyomó is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.
Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk, beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Bármilyen körettel, de önmagában is nagyon finom!
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése