2013. április 11., csütörtök

Guacamole

Guacamole

Amikor a kisebbik fiam kifigyelte, hogy vettem avokádót, onnantól kezdve folyamatosan rágta a fülem, hogy mikor lesz már guacamole?! Ennek a kérésnek nehéz ellenállni, csak azért nem készítem el azonnal, mert a boltokban kapható avokádó még nagyon kemény, kell várnia néhány napot, hogy megpuhuljon. Amikor már puha, akkor nekiállunk. A fiam imádja azt a pillanatot, amikor megengedem neki, hogy kiszedje az avokádó magját, pedig féltem az ujjait! Mi úgy szoktuk kiszedni, hogy félbevágjuk, majd a kést belevágjuk a magba. Ilyenkor kicsit izgulok, nehogy lecsússzon róla és mindenféle védőöltözetet adok a kezére, ezért még tud 10-ig számolni a keze segítségével!

Hozzávalók: 2 avokádó,
                   1 fej lilahagyma,
                   1-2 paradicsom,
                   1 lime leve,
                   1 (nem túl nagy) gerezd fokhagyma,
                   2 evőkanál tejföl,
                   ízlés szerint só és ha felnőtteknek készül, akkor 1 chilipaprika.

Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját és a húsát egy kanál segítségével egy tálba tesszük. A lilahagymát megpucoljuk és a paradicsommal együtt összedarabolva szintén a tálba tesszük. Nem szükséges nagyon kicsire vagdalnunk, mert a rúdmixer elvégzi helyettünk. A lime-ot félbevágjuk és a levét ráfacsarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és aki szereti, a sót és a chilit is. Rúdmixerrel pépesítjük és kész is az isteni dip. Be lehet hűteni tálalás előtt, de nekem erre soha nincs esélyem. Azonnal fogyasztva is finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése