Csokoládés túrórúd
Stefánné Ilona tett fel a FB-ra ezt a receptet.
Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Elkészíteni sem sokkal több, csak a hűtés miatt kell várni.
Hozzávalók:
50 dkg túró,
15 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
5 dkg mazsola, (ezt én kihagytam, mert nem szeretik a fiúk)
1 tasak vaníliás cukor,
30 dkg tortabevonó csokoládé. (nekem gond nélkül kellett a 40 dkg!!!!)
Elkészítés:
A
túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat,
az áztatott mazsolát és a vaníliás cukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben
megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott
tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük
le.
A vajas túró kicsit ragaszkodott a kezemhez, ezért nem túl vékony rudakat sikerült gyártanom, de ennek a srácok örültek :-)
A bevonás érdekes volt, mert először nagy okosan kitaláltam, hogy minek 30 dkg csoki, az nagyon sok. Felolvasztottam 20 dkg-t. Két tálban volt a túrós rúd és az első adag fel is vette a 20 dkg csokit. Figyelni kell, mert a jéghideg túrós rúd nagyon lehűti a csokit!
A végeredmény egy nagyon finom túró rudi!!!!! Ajánlom mindenkinek, mert 5 csillagos recept.
És itt az eredeti kép, amin jól látszanak a mazsoladarabok, meg az is, hogy mennyivel vékonyabbak :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése