Tejbegríz felfújt
Hozzávalók:
1 liter tej,
1 púpos bögre búzadara (16 dkg),
6 tojás,
egy-másfél bögre cukor (16-24 dkg),
5 dkg vaj,
ízlés szerint gyümölcs vagy akár darabolt csokoládé.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd takarékra vesszük alatta a gázt, és kisebb
adagokban, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, és tejbegrízt
főzünk belőle. Folyton keverjük. Félrevesszük a tűzhelyről, majd hozzákeverjük
a cukrot és a vajat. A tojások fehérjét
és sárgáját külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához
adunk folyamatos kavargatás mellett egy-két evőkanál tejbegrízt (nehogy a tojás
összeugorjon a hirtelen melegtől), amit aztán hozzákeverünk a többi
tejbegrízhez. Végül a gyümölcsöket is hozzákeverjük, majd a tojáshabot is
óvatosan hozzáforgatjuk! Kivajazott
jénai tálba vagy tepsibe öntjük az egész masszát és 180 fokon, körülbelül fél
óra alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése