Lilahagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,1 közepes fej lilahagyma,
7 dl víz,
4 evőkanál ecet (20%-os),
2 evőkanál cukor,
1 kávéskanál só,
frissen őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk, és karikára vágjuk. A lilahagymákat félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk. A burgonyát és a lilahagymát egy salátás tálba tesszük, megsózzuk. Ráöntjük a levet. Jól összekeverjük, de óvatosan, nehogy a krumplik összetörjenek. A tetejére őrölt borsot szórunk. Egy pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése