2018. december 23., vasárnap

Bejgli ízű golyó

Bejgli ízű golyó vagy kifli (mákos és diós is)

Hozzávalók a dióshoz:

11 dkg puha Rama Vajas Íz,
25 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
7 dkg pörkölt, darált dió,
1-2 csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 mokkáskanál vanília kivonat,
5 dkg baracklekvár.

Hozzávalók a mákoshoz:

11 dkg puha Rama Vajas Íz,
25 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
6 dkg darált mák,
1 kezeletlen citrom reszelt héja, vagy 1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 teáskanál fahéj,
1 mokkáskanál vanília kivonat,
5 dkg baracklekvár.

Elkészítés:

Vegyünk két nagy tálat, keverjük el benne a száraz alapanyagokat külön a diós, és külön a mákos kiflikhez. Majd adjuk hozzá mindkét tésztához a vanília kivonatot, a puha Rama Vajas Ízt, és a baracklekvárral gyúrjuk őket tésztává addig, amíg formázható masszává áll össze. Ha szükséges adjunk még hozzá baracklekvárt vagy vizet. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább egy fél órát, hogy könnyebben formázható legyen. Sodorjunk a tésztákból apró kifliket vagy formázzunk golyókat, majd forgassuk meg őket porcukorban. Kb. 30 kifli lesz belőle.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése