Hozzávalók a dióshoz:
11 dkg puha Rama Vajas Íz,
25 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
7 dkg pörkölt, darált dió,
1-2 csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
1 mokkáskanál vanília kivonat,
5 dkg baracklekvár.
Hozzávalók a mákoshoz:
11 dkg puha Rama Vajas Íz,
25 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
6 dkg darált mák,
1 kezeletlen citrom reszelt héja, vagy 1 mokkáskanál
reszelt citromhéj,
1 teáskanál fahéj,
1 mokkáskanál vanília kivonat,
5 dkg baracklekvár.
Elkészítés:
Vegyünk két nagy tálat, keverjük el benne a
száraz alapanyagokat külön a diós, és külön a mákos kiflikhez. Majd adjuk hozzá
mindkét tésztához a vanília kivonatot, a puha Rama Vajas Ízt, és a
baracklekvárral gyúrjuk őket tésztává addig, amíg formázható masszává áll
össze. Ha szükséges adjunk még hozzá baracklekvárt vagy vizet. Pihentessük a
hűtőszekrényben legalább egy fél órát, hogy könnyebben formázható legyen.
Sodorjunk a tésztákból apró kifliket vagy formázzunk golyókat, majd forgassuk meg őket porcukorban. Kb.
30 kifli lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése