2018. október 8., hétfő

Joghurtos csoki mousse

Joghurtos csoki mousse

Kicsit több cukor kell a recepthez képest vagy édesebb görög joghurt.

Hozzávalók:

250 g étcsokoládé,
250 ml tej,
3 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
500 ml görög joghurt,
1 evőkanál Amaretto (opcionális).

Elkészítés:

Törjük apróra a csokoládét kézzel, vagy egy darálógép segítségével. Egy lábasban keverjük el a tejet, cukrot és sót. Melegítsük fel a keveréket közepes lángon. Nem forraljuk, mert akkor kifut!
Adjuk hozzá a csokoládét a tejes keverékhez és hagyjuk állni 1 percig, anélkül, hogy kevernénk. Utána óvatosan keverjük össze egy fakanállal, amíg a csokoládé megolvad a tejben. Vegyük le a tűzről, és folytatni a keverést lassan, míg a tej és a csokoládé keverék teljesen sima lesz.
A joghurtról a felesleges folyadékot öntsük le, majd egy villával keverjük át, hogy sima legyen. Keverjük hozzá a joghurtot a csokis keverékhez, amikor már kicsit lehűlt, dolgozzuk egy habverővel simára. A legvégén keverhetünk hozzá egy kis likőrt. A mousse-t azután öntsük külön poharakba, kis tálakba, majd a tálalásig tároljuk hűvös helyen. Díszíthetjük a tetejét tejszínhabbal, gyümölcsökkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése