A FB-on keringett ez a recept még tavaly, de nem volt időm, kedvem kipróbálni. Most volt 2 fölös doboz tejföl, nekiugrottam. Nem azt mondom, hogy nagyon egyforma az igazival, de vállalhatóan finom!
Hozzávalók:
2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej és
capuccinópor.
Elkészítés:
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha
meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne
pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a
rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a
kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött
capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben
eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére tegyünk egy sor ilyen módon
megmártott babapiskótát, majd megint krémet tegyünk és pakoljuk a rétegeket
piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. De a legvégére mindenképpen
krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat.
Ezután a tetejét
meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük
kicsit hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta
is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a
legalsó réteg babapiskóta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése