2015. november 17., kedd

Fokhagymakrémleves


Fokhagymakrémleves

Csak mert imádjuk!

Hozzávalók:

1 fej fokhagyma,1 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • csipet só,
  • 2 csipet őrölt fehérbors ,
  • 650 ml csirkealaplé vagy maradék húsleves,
  • 250 ml főzőtejszín,
  • 2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirkealaplével vagy a húslevessel. Ha egyik sincs itthon, akkor vízzel és 1 leveskockával. 30 percig főzzük, majd átturmixoljuk egy rúdmixerrel. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk. Forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése