Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves
Csak mert imádjuk!
Hozzávalók:
1 fej fokhagyma,1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- csipet só,
- 2 csipet őrölt fehérbors ,
- 650 ml csirkealaplé vagy maradék húsleves,
- 250 ml főzőtejszín,
- 2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirkealaplével vagy a húslevessel. Ha egyik sincs itthon, akkor vízzel és 1 leveskockával. 30 percig főzzük, majd átturmixoljuk egy rúdmixerrel. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése