2015. szeptember 14., hétfő

Bögrés szilvás-diós sütemény

Bögrés szilvás-diós sütemény

A bögrés sütik mindig nagy kedvencek, mert rühellek pepecselni :-)

Hozzávalók:

150 g tejföl,
150 g joghurt,
2 db tojás,
1 bögre porcukor,
4 dkg barna cukor,
2 bögre liszt,
110 g darált dió,
1,5 kávéskanál szódabikarbóna,
100 g szilva (lehet befőtt is),
esetleg 1 ek vaj a tepsi kikenéséhez ha nincs sütőpapírunk.

Elkészítés:

A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Nem kell a robotgép, egy fakanállal is könnyen elkeverhető. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el. A tésztát öntsük a tepsibe, simítsuk el. A félbevágott szilvaszemeket nyomjuk a tésztába. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 165 fokon süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük! Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése