2015. április 10., péntek

Svéd gomba

Svéd gomba

Régi vágyam volt itthon előállítani, mert az üzletekben érthetetlenül drága. Tényleg nagyon egyszerű, viszont nagyon finom!!!!


Hozzávalók:

50 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma, 
2 dl paradicsompüré, 2-3 babérlevél, 
kakukkfű, 
bazsalikom, 
oregánó, 
só, 
cukor, 
1 citrom, 
olaj. 

Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, olajban átforgatjuk, majd hozzákeverjük a felszeletelt gombát, megsózzuk, és beletesszük a fűszereket. Addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor beleöntjük a paradicsompürét. Megcukrozzuk, és néhány csepp citromlével ízesítjük. Jól lehűtve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése