2014. november 25., kedd

Almás kevert sütemény

Almás kevert sütemény

Egy kis almás sütire vágytunk.



A végeredmény egy kicsit sűrű és nehéz süti. Nem rossz, de nem lesz gyakori vendég nálunk.

Hozzávalók:

80 dkg reszelt alma,
45 dkg cukor,
15 dkg mazsola,
40 dkg finomliszt,
1 csomag sütőpor (8 g),
1 csipet só,
1 csomag vaníliás cukor (8 g),
3 db közepes tojás,
1 citromból nyert reszelt citromhéj,
25 dkg zúzott dió.

Elkészítés:

A reszelt almát a kristálycukorral jól elegyítjük. Ha elolvadt a cukor, hozzákeverjük a mazsolát.
A masszát legalább egy órát állni hagyjuk. A liszttel elkeverjük a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot. Ezt az elegyet hozzáadjuk a masszához. A tojásokat, majd a reszelt citromhéjat is belekeverjük a masszába. Végül hozzáadjuk a zúzott diót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amikor a beleszúrt tű száraz marad. Ha kihűlt, kockákra szeletelve tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése