Már régóta szemeztem vele, de mindig megrettenek a 2 napos sütiktől. Most kivételesen erőt vettem magamon és nagyon megérte!!!
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek--edessegek/csokolkades-poffeteg.html
Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé,
10 dkg liszt,
10 dkg finomra őrölt mandula,
5 dkg vaj, 1 tojás,
5 dkg barna cukor,
1 evőkanál sötét kakaópor,
2 evőkanál rum,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kávéskanál sütőpor.
A díszítéshez: 10 dkg porcukor.
Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, sütőport és fahéjat egybeszitáljuk, majd belevegyítjük a mandulát. A vajat egybeolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládéval. A tojást habosra keverjük a barna cukorral, hozzáadjuk és a rumot. Belekeverjük a folyékony, de kihűtött (maximum langyos) csokoládét, aztán beleforgatjuk a mandulás lisztet. Az így kapott tésztát becsomagoljuk és legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, sütőport és fahéjat egybeszitáljuk, majd belevegyítjük a mandulát. A vajat egybeolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládéval. A tojást habosra keverjük a barna cukorral, hozzáadjuk és a rumot. Belekeverjük a folyékony, de kihűtött (maximum langyos) csokoládét, aztán beleforgatjuk a mandulás lisztet. Az így kapott tésztát becsomagoljuk és legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A porcukrot egy tányérba szitáljuk. A csokoládés masszából diónyi golyókat formázunk, amelyeket alaposan meghempergetünk a porcukorban, majd egymástól távol sütőpapíros tepsire sorakoztatunk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd negyed óra pihentetés után óvatosan tálra sorakoztatjuk. Az így készült édesség jól záródó dobozban, hűvös helyen hetekig eltartható.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd negyed óra pihentetés után óvatosan tálra sorakoztatjuk. Az így készült édesség jól záródó dobozban, hűvös helyen hetekig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése