2014. február 16., vasárnap

Zserbó muffin

Zserbó muffin

A FB-on találtam ezt a receptet, Mészáros Jánosné Éva tette fel és azonnal nekiugrottam!

Hozzávalók:

15 dkg liszt,
15 dkg margarin,
10 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg darált dió,
3 evőkanál sárgabarack lekvár,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg kakaópor (cukrozatlan),
10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan összekeverjük.
A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése