2014. február 15., szombat

Mennyei brownie

Mennyei brownie

Már nagyon régóta szerettem volna browniet készíteni, és most végre volt egy kis időm. Nem tart sokáig! A teteje nekem érdekes volt, mintha kicsapódott volna a csoki vagy feljött volna a tetejére, mint egy bevonat, de a fiaim imádták!!!! És ez a lényeg :-)

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé,
4 tojás,
35 dkg cukor, 
1,75 dl olaj, (!!!!! nekem ez soknak tűnik, legközelebb kevesebbel próbálom)
17,5 dkg liszt, 
1 teáskanál sütőpor, 
10 dkg mogyoró,
fél teáskanál só, 
fél rúd vanília;
a kikenéshez: vaj (én sütőpapírt használok, így ez nem kell).

Elkészítés:

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40 x 28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése