Már nagyon régóta szerettem volna browniet készíteni, és most végre volt egy kis időm. Nem tart sokáig! A teteje nekem érdekes volt, mintha kicsapódott volna a csoki vagy feljött volna a tetejére, mint egy bevonat, de a fiaim imádták!!!! És ez a lényeg :-)
Hozzávalók:
20 dkg csokoládé,
4 tojás,
35 dkg cukor,
1,75 dl olaj, (!!!!! nekem ez soknak tűnik, legközelebb kevesebbel próbálom)
17,5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg mogyoró,
fél teáskanál só,
fél rúd vanília;
a kikenéshez: vaj (én sütőpapírt használok, így ez nem kell).
Elkészítés:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40 x 28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
Elkészítés:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40 x 28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése