Tejkrém eperzselével
Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Elképesztően egyszerű elkészíteni, cserébe nagyon finom!
Hozzávalók:
500 ml tej,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál étkezési keményítő,
1 tasak vaníliás cukor.
A tetejére:
150 g eper (mirelittel is tökéletes),
3 evőkanál cukor,
1 evőkanál étkezési keményítő,
30-40 ml víz.
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a keményítőt. Pár másodperc forralás után már lehet is poharakba önteni.
Az epret apróra vágjuk és a cukorral felforraljuk. Én ekkor rúdmixerrel pürésítem, visszateszem a gázra, hozzáadom a vízzel összekevert keményítőt és felforralom. ár másodperc forralás után már lehet is poharakban lévő tejkrémre önteni.
Kihülés után azonnal ehető, de pár óra a hűtőben jót tesz neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése