Zabpehely és alma, mi kell még egy jó sütihez?
Hozzávalók:
1 kg alma (savanykás),
100 g dió (durvára vágott),
100 g vaj,
2 tk fahéj (őrölt),
1 csipet só,
2 dkg zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez).
Elkészítés:
Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvasztott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése