Egy napos kovászos uborka
A neten még tavaly keringett ez a recept, de én most éreztem rá késztetést. Nem voltak pontos mértékegységek, így találomra készítettem el.
Hozzávalók:
Kovászolni való uborka,
só,
ecet,
kapor.
Elkészítés:
Ez körülbelül 1 kg uborka alaposan megmosva. Ugyanúgy előkészítve ahogy a kovászolni szoktuk. Fazékba csak annyi vizet teszek amit gondolom hogy ellepi majd az uborkát. Sót teszek bele, egy nagyobb csokor kaprot. Ezt felforralom, majd ecetet teszek hozzá. A lényeg, hogy sósabb, ecetesebb legyen valamivel, mert az uborka magába szív belőle. Ez már egyéni ízlés dolga. A forrásba lévő lébe beleteszem az uborkákat, fedővel betakarom. Figyelem, mikor kezd sárgulni a teteje ha van olyan amit a lé nem takart be, megforgatom. 1 perc forrás után leveszem a tűzhelyről, és fedő alatt hagyom lassan kihűlni. Ha kihűlt, már lehet fogyasztani. Utána hűtőbe kell tartani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése