2018. április 8., vasárnap

Diós sütemény

Diós sütemény

A Kossuth kifli tésztája volt a kiinduló alap, de az nekünk túl cukros, meg lusta is lettem volna félholdakat barkácsolni, így maradt a jó bevált forma.

Hozzávalók:

30 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg vaj,
8 db tojás,
1 db citrom reszelt héja és leve.

A hintéshez:
cukrozott darált dió.

Elkészítés:

A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és félretesszük. A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéit óvatosan a tésztába forgatjuk. Közepes méretű tepsibe tesszük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Durvára vágott mandulával is meghinthetjük. 180 hőfokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése