Diós sütemény
A Kossuth kifli tésztája volt a kiinduló alap, de az nekünk túl cukros, meg lusta is lettem volna félholdakat barkácsolni, így maradt a jó bevált forma.
Hozzávalók:
30 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg vaj,
8 db tojás,
1 db citrom reszelt héja és leve.
A hintéshez:
cukrozott darált dió.
Elkészítés:
A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és félretesszük. A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéit óvatosan a tésztába forgatjuk. Közepes méretű tepsibe tesszük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Durvára vágott mandulával is meghinthetjük. 180 hőfokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése