Almás palacsinta
Úgy indult, hogy gyümölcs érje a pasik testét, de túl
finom és nyertem egy állandó sütést!
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 dl tej,
1 kávéskanál instant élesztő,
2 nagy db alma,
3 púpozott evőkanál cukor,
1 kávéskanál fahéj,
3 dkg margarin (sütéshez).
Elkészítés:
A lisztet közepes tálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat. A langyos tejben simára keverjük az élesztőport, és lassan a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük és kb. 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almákat lereszeljük, gyorsan összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd hozzádolgozzuk a tésztához. Kis merőkanállal a palacsintasütőbe kanalazzuk és a vajon pirosra sütjük mindkét oldalukat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése