Olasz narancs torta
Egy egyszerű és gyors recept kellett és
ez az!
Hozzávalók:
3 db tojás,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
pici só,
10 g vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja és leve.
Elkészítés:
Dolgozzuk a tojásokat a cukorral és a narancshéjával nagyon habosra. Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet és egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk össze. Öntsük a masszát egy 20 centiméteres átmérőjű, kivajazott kerek formába. Süssük 180 fokos, 20 percig, ellenőrizzük tűpróbával, ha szükséges süssük még öt percig. Vegyük ki a sütőből, fordítsuk ki az elkészült narancs tortát a formából, majd szórjuk meg porcukor és vaníliás cukor keverékével. Tálalásnál adhatunk mellé gyümölcs szószt, de önmagában is kitűnő édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése