2014. október 13., hétfő

Csokoládés pöffeteg

Csokoládés pöffeteg

Már egy ideje szemeztem vele, de most nekiugrottam:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek--edessegek/csokolkades-poffeteg.html

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 
10 dkg liszt, 
10 dkg finomra őrölt mandula, 
5 dkg vaj, 
1 tojás, 
5 dkg barna cukor, 
1 evőkanál sötét kakaópor, 
2 evőkanál rum, 
1 kávéskanál őrölt fahéj, 
1 kávéskanál sütőpor.
A díszítéshez: 10 dkg porcukor.

Elkészítés:

A lisztet, kakaóport, sütőport és fahéjat egybeszitáljuk, majd belevegyítjük a mandulát.
A vajat egybeolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládéval.
A tojást habosra keverjük a barna cukorral, hozzáadjuk és a rumot. Belekeverjük a folyékony, de kihűtött (maximum langyos) csokoládét, aztán beleforgatjuk a mandulás lisztet.
Az így kapott tésztát becsomagoljuk és legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A porcukrot egy tányérba szitáljuk. A csokoládés masszából diónyi golyókat formázunk, amelyeket alaposan meghempergetünk a porcukorban, majd egymástól távol sütőpapíros tepsire sorakoztatunk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd negyed óra pihentetés után óvatosan tálra sorakoztatjuk. Az így készült édesség jól záródó dobozban, hűvös helyen hetekig eltartható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése